UFOorum

UFO ry. keskustelupalsta
It is currently 31.5.23 5:22

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Miesten toiminta
PostPosted: 18.9.17 16:30 
Offline

Joined: 15.5.10 12:46
Posts: 641
Location: Tampere
Kesä, jos sitä tänä vuonna on missään vaiheessa edes ollut, on nyt viimeistään kääntynyt syksyyn. Ultimaten kannalta kesää on jäljellä pari viikkoa. Ensi viikonloppuna PirU haastaa Otson SM-finaalissa Brahen kentällä ja hakee toivottavasti ensimmäiset kultaiset mitalit Pirkanmaalle avoimesta sarjasta. Viikko tämän jälkeen PirU mittaa tasonsa Euroopan parhaita jengejä vastaan Italian Caorlessa. Parin viikon päästä tiedetään, oliko kesä 2017 hyvä vai erinomainen. PirUn kannalta katsottuna…

Muutoin kesä onkin ollut todella surkea. Hellepäiviä ei ollut Tampereella varmaan yhtään ja suomalainen miesultimate on yhtä katastrofaalisen surkeassa tilassa kuin tamperelainenkin. Enkä usko, että edelliset ovat syy ja seuraus. Ultimaten pelaamiseen on tämäkin kesä ollut mitä mainioin.

UFOn miehillä oli tänä kesänä nopeasti laskettuna 39 reenivuoroa. Näistä peruttiin pitkälti yli 15 kertaa. Eli siis melkein puolet reeneistä peruttiin, koska paikalle oli ilmoittautunut niin vähän porukkaa. Yleensä minimiosallistujamäärä on ollut 10 jätkää, joskus jopa 12, mutta tänä kesänä reenejä järjestettiin useita kertoja kahdeksalla jätkällä! Kaksi kertaa reeneissä oli 14 jätkää. Kerran taisi olla 15, mutta sen enempää ei ollut kertaakaan.

Recap: Vähän yli puolet kerroista paikalle saatiin 8 jätkää tai enemmän! Pari hassua kertaa saatiin 7vs7 pelit.


Aloitin UFOssa keväällä 2010. Vuonna 2012 olin ensimmäistä kertaa seuran hallituksessa ja nyt olen vastannut UFOn miesten toiminnasta lähes kuusi vuotta. Alku oli tottakai opettelua, mutta siitä huolimatta naurettavan helppoa. Tommi oli tehnyt mahtavaa työtä ja opasti alkuun, ja lisäksi UFOn miehet olivat hyvässä nosteessa.

Täyteen lentoon ei noste kuitenkaan riittänyt. Näistä todisteena kariutuneet kansainväliset seurajoukkuekisareissut 2013 (mixed, EM-kisat) ja 2014 (avoin, MM-kisat). Oli taas aika yrittää jotain uutta ja lisäksi tarvittiin uusi valmentaja. Tommi saatiin puhuttua päävalmentajaksi Tumpin suostuttua apuvalmentajaksi ja uusia pelaajia saatiinkin houkuteltua reeneihin todella paljon. Tampereen tourilla UFOlla oli kolme joukkuetta avoimessa sarjassa! Teemana oli tarjota kaikille peliaikaa ja mahdollisuus kehittyä. Valitettavasti harva uusi pelaaja jatkoi UFOssa aktiivisesti tämän kauden jälkeen.

Kesä 2016 tarjosi jälleen jotain uutta. UFOn ja LeKin yhteisprojekti PirU tarjosi vastapainoksi kilpailullisempaa ultimatea. Kahden kesän projektin tähtäin oli asetettu juurikin näihin kahteen seuraavaan syyskuun 2017 viikonloppuun. Projekti on jo saavuttanut tavoitteensa ja kahtena seuraavana viikonloppuna se voidaan vielä kruunata Suomen mestaruudella ja hyvillä otteilla seurajoukkueiden EM-kisoissa.

Ensimmäisen kerran ”managerin” urani aikana kuulin myös eriäviä mielipiteitä miesten toiminnan suunnasta. Muutamista soraäänistä huolimatta uskon, että suurin osa pelaajista on kanssani samaa mieltä: Kävipä seuraavina viikonloppuina miten tahansa, PirU on ollut menestys ja itse ainakin toivon, että yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin! UFOn parhaat pelaajat pelasivat PirUssa, joten UFOn SM-sarjajoukkueessa oli paljon tilaa uusille (ja vanhoille) vastuunkantajille. Todella hyvä paikka kehittyä pelaajana! En edelleenkään ymmärrä, mikä tässä kaikessa oli joidenkin mielestä niin huonoa.

Oli yhteistyötä tai ei, niin UFOn miesten omaa toimintaa tarvitsee kehittää eteenpäin. UFOn miesten tämän kesän reeniaktiivisuudella Tampereella ei kohta ole joukkuetta lainkaan. Minulla ei kuitenkaan ole hatussa enempää temppuja, enkä tiedä, mitä tälle miesten toiminnalle pitäisi tehdä. En tiedä, kuinka nykyisen pelaajat saisi reeneihin, enkä tiedä mistä uusia pelaajia löytyisi. Olen lähettänyt näiden vuosien aikana kymmeniä (todennäköisesti satoja) viestejä ihmisille, että voisitteko tulla reeneihin, että saisi pelit aikaiseksi, vaikka meillä on aina ollut hyvin toimiva ilmoittautumisjärjestelmä netissä.

Tiedän myös, että reenit ovat vuodesta toiseen olleet vähintäänkin hyviä ja niissä on pelattu paljon. Juurikin sitä, mitä me haluamme tehdä! Pelata ultimatea. Jokainen voisi seuraavien viikkojen aikana käyttää hetken elämästään miettiäkseen, mitä ultimate itselle merkitsee ja miksi sitä pelaa (tai on joskus pelannut).

Ja kun sisäreenit jälleen pyörähtävät käyntiin Ruotulan tenniskeskuksella sunnuntaina 15.10. klo 20, niin toivon, että siellä on ärsyttävän paljon väkeä! Miehet reenaavat siis tuttuun tapaan sunnuntaisin tennarilla. Muista vuoroista ei vielä ole varmuutta, mutta reenejä lienee joulukuusta lähtien myös torstaisin. Ja lisää vuoroja kysellään koko ajan.

Ja tähän loppuun ajattelin vielä kertoa, etten ole aikeissa jatkaa seuran hallituksessa tämän syksyn jälkeen. Toivottavasti miehistä löytyy uutta intoa ja saataisi taas homma uuteen nosteeseen!


Lepi


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Miesten toiminta
PostPosted: 19.9.17 14:37 
Offline

Joined: 4.2.10 23:09
Posts: 6
Kesän reenit ovat olleet hyviä ja niissä on ollut hyvä ilmapiiri. Siitä osallistujakato ei varmasti johdu.

On luonnollista, että pitkän ajan kuluessa porukkaa feidaa vähitellen pois. Ei varmaan ketään yllätä, että toiminta pysyy elinvoimaisena vain jos sisään tulee uutta naamaa vähintään samaa tahtia kuin vanhaa jengiä haihtuu. Nähdäkseni perinteiset sisääntulokanavat (yliopistoseurat) ovat olleet jo hyvän aikaa vähän heikossa hapessa, joka voi olla painavin syy nykytilanteeseen.

Lepi on oikeassa, että PirU on menestyvä joukkue. Monelle PirUlaiselle varmaankin riittää ne yhdet reenit, joka varmaankin osittain vähentää UFOn treenien osallistujamäärää. Tämä ei olisi mikään ongelma jos korvaavaa porukkaa saataisiin tilalle.

Eli: miten/mistä uutta verta ja mielellään aika nopeasti?


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group