Historia

UFO on yksi Suomen parhaista ultimateseuroista. Seuralla on pitkä historia suomalaisen ultimaten ja erityisesti mixed- eli sekasarjaultimaten edelläkävijänä. Eniten menestystä on toistaiseksi kerännyt seuran sekajoukkue (mixed-joukkue) voittamalla useita Suomen mestaruuksia ja myös seurajoukkueiden EM-hopeaa sekä rantaultimaten Paganello-turnauksessa kultaa. Myös miehet ovat voittaneet Suomen mestaruuden ja useita mitaleita ja naistenkin joukkueella on kasa SM-mitaleja.

 

UFO perustettiin vuonna 1993, jolloin seura lähti heti mukaan mm. hallikauden SM-sarjaan. Seuraavina vuosina tahkottiin niin sisä- kuin ulkosarjojakin, osallistuttiin harjoitusturnauksiin ja järjestettiin myös perinteikkäitä Tampereen talviturnauksia – jotka edelleen keräävät lajin harrastajapelaajat Tampereelle kerran vuodessa.

 

2000-luvun alussa UFO alkoi entistä enemmän osallistua myös ulkomaanturnauksiin, ja harjoituksista ja pelaamisesta tuli tavoitteellisempaa. Myös Tampereen yliopistoilla aloitettu ultimatetoiminta toi mukavan piristysruiskeen toimintaan; alkeiskursseilta ja yliopistoilta tuli runsaasti uusia pelaajia myös UFOn riveihin ja naisetkin saivat oman joukkueen.

 

Vuonna 2004 UFOn edustajia oli jo mukana maajoukkueissa ja seuraavana vuonna avoin joukkue sijoittui SM-sarjan neljänneksi. Samana kesänä UFO sai juhlia seurajoukkueiden EM-kilpailussa sekasarjan hopeatilaa Rostockissa Saksassa! Vuoden 2006 kesäsarjassa avoin joukkue pääsi ensimmäistä kertaa finaaliin ja toi hopeaiset kotiin. Syksyllä UFO osallistui myös Australiassa pelattuihin seurajoukkueiden MM-kilpailuihin sekasarjassa. Naisten ensimmäinen ulkofinaalipaikka saavutettiin vuonna 2013, minkä jälkeen finaalipaikkoja on ollut useita.

 

UFOn joukkueet ovat nykyään tuttu näky SM-finaalitapahtumissa. Naisten joukkue otti ensimmäisen mitalinsa, kesäkauden SM-pronssin vuonna 2010. UFOn miehet puolestaan huipensivat sisäsarjakauden 2011 kauan himoittuun SM-kultaan.

 

Seuran sekasarjajoukkueen menestys on myös jatkunut erinomaisesti, vuoden 2007 SM-pronssista alkanut suora huipentui seuran historian ensimmäiseen SM-kultaan 2009, ja se uusittiin vuonna 2010 sekä 2015. EM-/MM-seurajoukkueturnauksiin UFOlta on myös osallistunut avoimen, naisten, sekasarjan ja mastersien joukkueita vuosina 2009, 2010, 2013 ja 2014.