Historia

UFO perustettiin vuonna 1993, jolloin seura lähti heti mukaan mm. hallikauden SM-sarjaan. Seuraavina vuosina tahkottiin niin sisä- kuin ulkosarjojakin, osallistuttiin harjoitusturnauksiin ja järjestettiin myös perinteikkäitä Tampereen talviturnauksia.

 

2000-luvun alussa päästiin ulkomaanturnausten makuun ja harjoituksista ja pelaamisesta tuli tavoitteellisempaa. Tampereen yliopistoilla aloitettu ultimatetoiminta toi mukavan piristysruiskeen toimintaan; alkeiskursseilta ja yliopistoilta tuli runsaasti uusia pelaajia myös UFOn riveihin ja naisetkin saivat joukkueen.

 

Vuonna 2004 UFOn edustajia oli jo mukana maajoukkueissa ja seuraavana avoin joukkue sijoittui SM-sarjan neljänneksi. Samana kesänä UFO sai juhlia seurajoukkueiden EM-kilpailussa sekasarjan hopeatilaa Rostockissa Saksassa! Vuoden 2006 kesäsarjassa avoin joukkue pääsi ensimmäistä kertaa finaaliin ja toi hopeaiset kotiin. Syksyllä UFO osallistui myös Australiassa pelattuihin seurajoukkueiden MM-kilpailuihin sekasarjassa. Naisten ensimmäinen ulkofinaalipaikka saavutettiin vuonna 2013.

 

UFO on tällä hetkellä yksi Suomen parhaista seuroista ja seuran joukkueet ovat tuttu näky SM-finaalitapahtumissa. Naisten joukkue otti ensimmäisen mitalinsa, kesäkauden SM-pronssin vuonna 2010. Seuran sekasarjajoukkueen menestys on myös jatkunut erinomaisesti, vuoden 2007 SM-pronssista alkanut suora huipentui seuran historian ensimmäiseen SM-kultaan 2009, joka uusittiin vuonna 2010 sekä 2015. EM/MM-seurajoukkueturnauksiin UFOlta on myös osallistunut avoimen, naisten, sekasarjan ja mastersien joukkueita vuosina 2009, 2010, 2013 ja 2014.