Moron urheilullista: UFO lähtee taistelemaan pronssista Viimaa vastaan

Ennen viimeistä SM-sarjan osaturnausta tamperelaisen UFO:n naiset olivat sarjatilanteessa kolmansina ja pronssiottelupaikka oli käytännössä varmistettu. Finaalipaikkaankin oli vielä mahdollisuus nappaamalla osaturnauksen voitto.

 

Ulkokauden viimeinen osaturnaus pidettiin Jyväskylässä Huhtasuon liikuntapuistossa hyvissä puitteissa. Pelisysteeminä oli Round Robin, minkä jälkeen pelattiin sijoitusottelut.

 

Lauantain ensimmäisessä ottelussa UFO kohtasi espoolaisen Viiman ja peli eteni tasaisesti puoliajalle asti. Tauolle mentiin UFO:n johtaessa 7–6. Toisella puoliskolla tamperelaiset laittoivat uuden vaihteen silmään ja karkasivat muutaman pisteen johtoon. Viima onnistui tekemään vielä yhden maalin, mutta UFO sinetöi pelin lopulta luvuin 11–7. UFO:n päivän toisessa ottelussa vastaan tuli Jyväskylä Blenderi, jossa jyväskyläläisten lisäksi nähtiin myös vaasalaisia ja oululaisia. UFO otti ponnekkaan startin peliin ja tauolle mentiin lukemissa 8–3. Puoliajan jälkeen tamperelaiset menettivät pahasti otteensa ja päästivät Blenderin jo pisteen päähän. UFO kuitenkin kokosi rivinsä uudestaan ja vei voiton numeroin 12–9.

 

Sunnuntaina ensimmäisenä vastaan asettui Helsinki Ultimate. Tämä ottelu oli tamperelaisten finaalipaikan kannalta erittäin ratkaiseva. UFO olikin pelissä heti hyvin mukana ja piti kuskin paikkaa 5–4-tilanteeseen asti. Tämän jälkeen tamperelaiset sortuivat harmittaviin pieniin virheisiin ja helsinkiläiset pyyhälsivät puoliajalle 7–5-johdossa. UFO nousi vielä takaisin peliin, mutta ei onnistunut kuromaan parin pisteen eroa enää umpeen. Viimeisen pisteen viimeisteli Helsinki Ultimate ja kuittasi voiton lukemin 12–9. Seuraavassa ottelussa tamperelaisilla oli vastassa espoolainen Atletico. Erityisesti pelin alku oli puolin ja toisin melko hengetön ja virheisiin sorruttiin kummassakin hyökkäyspäässä. Atletico sai nopeammin pelistä kiinni UFO:n kamppaillessa oman pelinsä kanssa. Avausjakso meni Atleticolle selvin lukemin 8–4. Toisella puoliajalla UFO:kin syttyi hetkellisesti taisteluun ja kiri parin pisteen päähän tilanteeseen 7–9. Loppu oli kuitenkin espoolaisten hallintaa ja Atletico tyrmäsi tamperelaiset 15–7-voitolla.

 

Sijoitusottelussa UFO kohtasi uudestaan Jyväskylä Blenderin. Jyväskylä lähti otteluun pirteämmällä otteella ja UFO oli alussa häviöllä 2–4. Tämän jälkeen UFO kiristi huomattavasti puolustustaan ja sai Jyväskylän hyökkäyksen vaikeuksiin. Tamperelaiset kuroivat eron kiinni ja karkasivat saman tien ohi vieden puoliajan nimiinsä 8–6. UFO säilytti johtoasemansa loppuun asti, vaikka välillä pelattiin pitkiä pisteitä ja tilanteet kääntyivät puolin ja toisin. Loppulukemiksi kirjattiin 12–9.

 

Tulevassa pronssiottelussa UFO kohtaa Viiman. Kaikki mitaliottelut pelataan Brahen kentällä lauantaina 23.9.