UFO Y:n kolmas tour viikonloppu

Talven viimeinen avoimen SM-turnaus pelattiin Iittalassa 22.-23.2.2020. UFO Y lähti turnaukseen ilman paineita ja strategia olikin lähteä rennosti hakemaan hyviä suorituksia. Ensimmäisenä turnauspäivänä vastaan asettui Saints Vaasasta, Terror Turusta ja iltapelinä Otso 2. UFO:n kokoonpano oli flunssan takia kutistunut vaivaiseen seitsemään jalkapariin. Pääsarjadebyytin tamperelaisten riveissä tekivät Matti ja Jerry.

Ensimmäinen peli Saintsia vastaan lähti ikävästi liikkeelle Jerryn loukattua ranteensa ensimmäisessä pisteessä. Pelillisesti UFO esitti kypsää ja tehokasta peliä varsinkin hyökkäyssuuntaan. Virheitä tehtiin hyvin vähän, mutta minimaalinen rosteri teki omat haasteensa. Puoliajan 8-7 tilanne vaasalaisille oli kuitenkin ansaittu. Pisteitä tehtiin tasatahtiin toisellakin puoliajalla 11-10 asti, jolloin Vaasa ratkaisi pelin kahdella perättäisellä katkomaalilla, jonka jälkeen loppuluvuiksi saatiin 15-11.

Päivän toinen peli Turkua vastaan oteltiin kahdella vaatimattoman kokoisella kokoonpanolla. UFO:n puolustus ei ollut tarpeeksi terävää ja harmillisia tiputuksia tuli aamupeliä enemmän. Turku hyödynsi heikkouksia hyvin ja pääsi tauolle 4-8 lukemissa. Toisella puoliskolla UFO palasi rennompaan peliin ja ottelu olikin tasainen ja UFO teki kuusi maalia toisella puoliskolla. Terror oli parempi luvuin 15-10.

Talven viimeinen avoimen SM-turnaus pelattiin Iittalassa 22.-23.2.2020. UFO Y lähti turnaukseen ilman paineita ja strategia olikin lähteä rennosti hakemaan hyviä suorituksia. Ensimmäisenä turnauspäivänä vastaan asettui Saints Vaasasta, Terror Turusta ja iltapelinä Otso 2. UFO:n kokoonpano oli flunssan takia kutistunut vaivaiseen seitsemään jalkapariin. Pääsarjadebyytin tamperelaisten riveissä tekivät Matti ja Jerry. Ensimmäinen peli Saintsia vastaan lähti ikävästi liikkeelle Jerryn loukattua ranteensa ensimmäisessä pisteessä. Pelillisesti UFO esitti kypsää ja tehokasta peliä varsinkin hyökkäyssuuntaan. Virheitä tehtiin hyvin vähän, mutta minimaalinen rosteri teki omat haasteensa. Puoliajan 8-7 tilanne vaasalaisille oli kuitenkin ansaittu. Pisteitä tehtiin tasatahtiin toisellakin puoliajalla 11-10 asti, jolloin Vaasa ratkaisi pelin kahdella perättäisellä katkomaalilla, jonka jälkeen loppuluvuiksi saatiin 15-11. Päivän toinen peli Turkua vastaan oteltiin kahdella vaatimattoman kokoisella kokoonpanolla. UFO:n puolustus ei ollut tarpeeksi terävää ja harmillisia tiputuksia tuli aamupeliä enemmän. Turku hyödynsi heikkouksia hyvin ja pääsi tauolle 4-8 lukemissa. Toisella puoliskolla UFO palasi rennompaan peliin ja ottelu olikin tasainen ja UFO teki kuusi maalia toisella puoliskolla. Terror oli parempi luvuin 15-10. Päivän viimeisessä ottelussa Otso kakkosta vastaan pelaajien liikkeessä näkyi edellisten pelien rasitukset. Liikkuvaa taktiikkaa toteuttanut Otso jaksoi jauhaa UFO:n paikkapuolustusta vastaan hyvin, eikä kuuden pelaajan UFO saanut katkomaaleja aikaiseksi. Puoliaikaluvut Otson hyväksi 8-5 ansaitusti. Pelin kuva ei tauon jälkeen muuttunut, vaan Otso rummutti hyökkäystään ja UFO perusti peliään nopeisiin hyökkäyksiin. Loppulukemat olivat 15-10 Otsolle.

Sunnuntaiksi UFO oli uuden haasteen edessä, sillä Jerryn jätettyä kentän joukkueen kuntoihme Ville läksi lomille. Nyt melko jalaton UFO oli viiden pelaajan varassa, kunnes naftaliinista kaivettiin Henry. Pikakomennuksella peleihin kutsuttu konkari toi sunnuntaihin arvokasta kokemusta, jalkaa ja peliälyä.

Sunnuntaina ensimmäisen pelin vastustajaksi asettui Helsinki Ultimate 1, joka sijoittui kolmanneksi lauantain pelien perusteella. Peli oli hyvinkin tasainen 6-5 tilanteeseen asti, jolloin Helsinki onnistui kolmesti putkeen. Tästä UFO ei toipunut ja Helsingin kokenut pelaajisto hoiteli rutiininomaisesti 15-9 päättyneen pelin. Ottelu oli aamupeliksi kelpo suoritus, ainakin ottaen huomioon rosterin leveyden. UFO jatkoi aamupelistä taistelemaan sijoituksesta 7.

Viimeiseen peliin niukasti Otsolle taipunut Jyväskylän Sleepwalkers valikoitui vastustajaksi. Valmennusjohto oli hyvin tietoinen Jyväskylän ”punakoneen” pelitavasta ja vaarallisimmista yksilöistä. Pisteitä tehtiin aluksi tasaisesti 4-4 asti, jolloin UFO:n taktinen puolustus alkoi kantaa hedelmää. Peräti neljä peräkkäistä katkomaalia vei UFO:n puoliajalle mukavantuntuisessa 8-4 johdossa. Sleepwalkers ei päässyt vahvaa johtoa nakertamaan ja peli päättyi lopulta 15-9 UFO:n hyväksi. Pelin parhaaksi valittu kapteeni Heikkinen näytti tekemisen meininkiä komealla triplahattutempulla. Koko turnauksen joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin yksimielisesti sensaatiomainen Aki, joka paukutti hengästyttävät 40 pistettä (40 syöttöä, 0 maalia) viiteen peliin.

Joukkueen talvikausi sai hyvän lopun kaudelle ja sijoittumalla seitsemänneksi. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkauden koitoksia…