UFO:n naiset starttasivat ultimaten ulkokauteen laajalla rintamalla

Ultimaten SM-sarjan ulkokausi polkaistiin käyntiin viime viikonloppuna tuttuun tapaan Helsingin Siltämäessä. Naisten sarjassa oli tällä kertaa mukana neljä suomalaisjoukkuetta ja yksi venäläinen kokoonpano, jota ei kuitenkaan osaturnauksen pisteissä huomioitu. UFO:n naiset lähtivät turnaukseen laajalla ja hieman uudistuneella kokoonpanolla, jota oli höystetty myös muutamalla turkulaisella.

Alhaalla vasemmalla: Matilda Leppänen ja Veera Manner Keskellä vasemmalla: Hanna Juhola (valmentaja), Jenna Porvari, Maarit Vornanen, Karoliina Rintamäki, Jutta Wuolamo, Sanni Mäntyniemi, Emmi Forsman, Ulla Kiili (pelaaja-valmentaja), Veera Venho ja Vilma Heinonen Ylhäällä vasemmalla: Pauliina Ounila, Milja Kivinen, Heini Mikonaho, Kaisa Vihervaara, Satu Sihvonen ja Roosa Kuisma Vielä ylempänä vasemmalta: Elli Joukainen ja Anna-Maija Tiira

Pelisysteeminä oli Round Robin, minkä jälkeen vielä pelattiin vielä finaali ja pronssiottelu. Tamperelaiset saivat ensimmäisessä ottelussa vastaansa venäläisen Elvis Presleyn. Nimestä huolimatta vastustaja oli melko tuntematon ja onnistuikin sekoittamaan tiiviillä paikkapuolustuksella UFO:n hyökkäystä. Peli oli hieman tahmeaa tamperelaisilla muutenkin ja loppulukemat olivat peräti 15-3 venäläisten hyväksi. Toiseen otteluun ufolaiset kaivoivat uuden asenteen espoolaista Viimaa vastaan ja vaikeasta alusta huolimatta tamperelaiset veivät pelin puoliajalla lukemissa 8-6. Toinen puoliaika oli UFO:lta vahvaa peliä ja lopulta peli päättyi numeroihin 15-8.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa UFO lähti haastamaan Helsinki ultimatea. Aamupeli lähti tamperelaisten osalta verkkaisesti käyntiin ja helsinkiläiset veivät pelin puoliajalle lukemissa 8-3. Toisella puoliajalla ufolaisetkin heräsivät peliin, mutta eivät kuitenkaan onnistuneet kaventamaan tilannetta, joten voitto kirjattiin Helsinki ultimatelle numeroin 11-6. Kierroksen viimeisenä vastustajana oli espoolainen Atletico, joka oli voittanut kaikki vastustajansa. Atletico jatkoi vahvaa pelaamista myös UFO:a vastaan ja vei ottelun nimiinsä numeroin 13-6.  Helsinki Ultimate kaatoi venäläiset tiukan väännön jälkeen ja näin ollen menivät finaaliin ja UFO sai pronssiotteluun vastaansa Elvis Presleyn. Alku oli ottelussa todella tasainen ja puoliajalle mentiin venäläisten niukassa johdossa 5-4. UFO sortui kuitenkin virheisiin toisella puoliajalla ja venäläiset kuittasivat ottelun numeroin 9-5. UFO: laariin laitettiin kuitenkin sarjan kolmospisteet ja pelillisten otteiden kehityskaari oli viikonlopun aikana huima.

Seuraava osaturnaus pelataan Tampereella vasta 29.7.-30.7., joten joukkueet vetäytyvät hiomaan kuvioitansa toviksi. Tampereella pääsee kuitenkin seuraamaan ultimatea aikaisemminkin, sillä Mixed-sarjan mitaleista taistellaan SM-viikon yhteydessä 7.7.-9.7. Kaupin urheilupuistossa.