2018-19 Tour 1, UFOn joukkueiden turnausraportteja

15.-16.12. ympäri Suomea pelasi UFOn alaisia joukkueita peräti kuusi kappaletta.

UFO (Avoin SM-sarja)

Keskityttiin täysin ultimateen.

“UFO Miehet lähtivät talven ensimmäiselle tourille korjaamaan viime vuoden virhettä, jonka seurauksena jäätiin mitalipelien ulkopuolelle.

Ensimmäinen päivä alkoi lupaavasti, kaksi vahvaa peliä, joissa kaatuivat JSW (15-9) ja Otso 2 (15-5). Joukkueen hyökkääminen oli tehokasta, ja montaa kertaa ei kiekkoa enää pois annettu kun se vastustajalta saatiin. Lauantain kolmanteen peliin joutui UFO lähtemään vajaalla miehityksellä. Ottelussa vastaan asettui Vaasa Saints, joka alun vaikeuksien jälkeen nousi lopulta voittoon (13-14). Ristiin pelattujen pelien vuoksi UFO jatkoi sunnuntaille lohkon ensimmäiseltä sijalta.
Sunnuntain semifinaalissa vastassa oli Turku Terror. Turkulaisten kova puolustus oli myrkkyä UFOn aikaisemmin niin vahvalle hyökkäyspelille. Tiukan pelin lopputulokseksi lopulta voitto Terrorille (12-13), ja UFO joutui tyytymään pronssipeliin. Pronssipelissä saatiin revanssi lauantain pelistä Vaasa Saintsia vastaan. Aikaisemmasta tappiosta sisuuntuneena UFO otti vakuuttavalla pelillä voiton vaasalaisista (15-9).

Nyt jatkuvat harjoitukset ja seuraavalle tourille lähdetään parantamaan sijoitusta.”

UFO Moro (Naiset SM-sarja)

“Ufo Moro aloitti talvikautensa tiukalla pelillä Helsinkiä vastaan. Pisteitä tehtiin vuoron perään aina tilanteeseen 3-3 asti. Sen jälkeen Helsinki otti kolmen pisteen kaulan, mutta Ufo ei siitä lannistunut, vaan kiri heti takaisin tasoihin. Puoliajalle mentiin Helsingin johtaessa 8-7. Puoliajalla tuumattiin, että nyt keskitytään omaan peliin ja hoidetaan homma kotiin. Puoliajan jälkeen Ufo tekikin heti kolme pistettä putkeen ja siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Helsinki kuitenkin tasoitti vielä tilanteeseen 13-13, mutta lopulta Ufo vei voiton pistein 15-13. Tässä pelissä näkyi taistelutahtoa – pelattiin tilanteet loppuun asti, josta esimerkkinä Vekun näyttävä dyykkimaali.

Lauantain toinen peli pelattiin Atleticoa vastaan, joka oli lähtenyt hieman uudemmalla rosterilla liikkeelle. Ennen peliä puhuttiin kuitenkin, että alusta asti on lähdettävä pelaamaan kovaa ja sen onnistumisesta kertoo mm. heti ensimmäisessä pisteessä tullut Vilman upea dyykkikatko. Peli kulki ja Ufo vei ensimmäisen puoliajan 8-2. Toisella puoliajalla Tico paransi otettaan huomattavasti, kun taas Ufolla tuntui ote vähän löystyvän. Pisteitä tehtiin vuorotellen, mutta alun kaula kantoi Ufon 15-8 voittoon.

Sunnuntain ensimmäisestä pelistä Viimaa vastaan odotettiin tiukkaa ja varsin tiukka se lopulta olikin. Viimalla oli kasassa kokenut jengi ja Ufo lähti peliin ehkä hiukan jännittyneesti. Ensimmäinen piste meni Ufolle, mutta Viima vei heti seuraavat neljä pistettä. Viimä rykäisi jo 6-2 johtoasemaan ennen kuin Ufo heräsi peliin ja pisteitä alkoi tulla tasaisemmin. Yritystä ei Ufolta kuitenkaan puuttunut (voi olla, että jossain kohtaa oli jopa liikaakin yritystä) eikä missään vaiheessa lamaannuttu. Pitkä jono toimi lähtökuviona hyvin, sillä Viima oli kova pussittamaan erityisesti tasuria. Toinen puoliaika oli tasainen, mutta jälleen kerran pelin alussa saatu kaula riitti voittoon ja Viima vei tämän pelin 12-9.

Viikonlopun viimeinen peli oli revanssi Helsinkiä vastaan. Helsinki lähti hakemaan ensimmäistä voittoaan kovalla taistelutahdolla ja hoiti hyökkäyksensä mallikkaasti. Puolussa koitettiin niin kaikenlaista arsenaalista löytyvää, mutta mikään ei tuntunut purevan tarpeeksi hyvin ja puoliajalle mentiin Helsingin johtaessa 8-6.  Heti puoliajan jälkeen Helsinki piti jälleen hyökkäyksensä ja pääsi jo 9-6 johtoon. Ufo piti myös hyvin hyökkäyksensä (erityisesti Eerika loisti varsinaisena maalihaina), mutta katkomaalien puuttuessa Helsinki vei voiton 15-11.”

UFO Akatemia (Avoin 1. divari)

“Ufo Akatemiaa edusti ensimmäisellä Tourilla mukavasti tuoreita jalkoja ja muutama vanha tuttu. Mukana oli: Jere, Matti, Ossi, Teemu, Jokke, Tero, Saski ja Janne. Pelit oli niputettu täysin optimaalisella tavalla lauantai-iltapäivään ja sunnuntai-aamuun. Peleissä optimi-olosuhteet faneineen päivineen ei auttaneet. Niinpä kovasta yrityksestä, muutamasta erinomaisesta puoliajasta (VirHe) ja hyvästä joukkuehengestä huolimatta pelit päättyivät tappioihin Alakoiria (6-15), Disquitosia (5-15), VirHettä (10-15)  ja Team 2:a (5-15) vastaan. Team 2 nousi A-sarjaan ja UFO Akatemia putoaa C-sarjaan ensi tourille.”

UFO Nääs (Naiset 1. divari)

“UFO Nääsin ensimmäinen tour Vuoreksen kotikentällä oli täynnä upeita levyjä, kauniisti (ja vähemmän kauniisti) kaartuvia kämmenkaaria ja läheltäpiti -katkoja. Lauantain kaksi ensimmäistä peliä otettiin turpiin, joten suuntahan oli siitä vain ylöspäin! Kiitos siis Sleepwalkers ja Disquitos kovasta vastuksesta, opittiin teiltä paljon! :* Loput viikonlopun peleistä kääntyivätkin lopulta Nääsin voitoon ja tiukoin peli käytiin Viimaa vastaan sunnuntai-iltapäivällä lopputuloksella 12-11, josta voittomaalin teki huippuvalmentajamme Tiina Rättö!

Nousujohteisen ja opettavaisen viikonlopun jälkeen Nääs kiittää ja kääntää katseensa kohti 2. touria, mutta ensin mahat täyteen jouluruokia. <3”