2018-2019, Tour 2 19.-20.1., UFOn joukkueiden turnausraportit

UFO (Avoin SM-sarja)

“UFO-miehillä oli ensimmäisen päivän tavoitteena päästä neljän parhaan joukkoon. Kahden ensimmäisen pelin jälkeen paikka mitalipeleihin varmistui, joten kolmannessa pelissä vastaan tullutta Otsoa vastaan voitiin mennä ilman suurempaa stressiä. Tiukka peli päättyi Otson voittoon lukemin 15-13.

Sunnuntaina avausmatsissa vastaan tuli tuttu vastus ensimmäisen tourin semifinaalista, Turku Terror. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista ja puoliajan päätteeksi UFO johti 8-7. Toinen puoliaika oli UFOn kannalta hyvin musta. Turkulaiset saivat hyvän flow’n päälle ja päätyivät voittamaam pelin 13-10.

Pronssipelissä vastaan asettui tuttu vastus Pirkanmaalta, Leki. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, mutta Leki painosti hieman kovempaa. UFOn puolustus kuitenkin otti pelistä otteen puoliajan lopussa tulleen callahan-maalin avulla. Tästä tulleen momentumin avulla UFO otti pelistä voiton lukemin 15-13.

Tour 3:seen lähtiessä UFOlla on hyvät mahdollisuudet päästä pelaamaan talvikauden finaalitapahtuman mitalipeleihin.”

UFO Moro (Naiset SM-sarja)

“Lauantain ensimmäinen peli pelattiin Atleticoa vastaan ja koko peli oli suoraan sanottuna aika kaukana siitä, mihin parhaimmillamme pystymme. Ensimmäisellä puoliajalla ei peli kulkenut lainkaan ja vaikka kääntymisiä tuli puolin ja toisin, ei UFO niitä saanut hyödynnettyä. Toiselle puoliajalle lähdettiin 8-0 tilanteesta, mutta pakka saatiin kuitenkin sen verran kasaan, että lopulta UFO sai räävittyä 5 pistettä kasaan Ticon 15:ttä vastaan.

Toinen peli oli Viimaa vastaan eikä se tasoltaan ollut juuri sen kummempi kuin ensimmäinenkään. UFOn meininki oli sekavaa ja paljon tuli poisheittoja ja tiputuksia. Loppulukemat 15-6 eivät jättäneet jälkipolville paljon kerrottavaa.

Sunnuntaina UFO oli saanut jostain kaivettua aivan erilaisen peli-ilmeen, vaikka voittoihin ei ihan senkään avulla päästy. Peli Helsinki Ultimatea vastaan oli tasainen aina puoliajalle asti. Toisella puoliajallakin pisteitä tahkottiin kauan, mutta UFO ei vain onnistunut maaliin asti kantamaan yhtäkään kiekkoa. Helsinki vei 15-5.

Viimeinen peli Atleticoa vastaan oli UFOn osalta ehdottomasti viikonlopun paras. Puolustus oli tiukempaa ja hyökkäyskin huomattavasti varmempaa. Hyvä startti vei UFOn 3-1 johtoon, mutta johtoasema ei aivan puoliajalle säilynyt, sillä sinne mentiin Ticon johtaessa 8-7. Toinenkin puoliaika oli tasainen, mutta Tico piti hyvin hyökkäyksensä ja sai vielä pari katkomaaliakin aikaiseksi ja voitti 14-10. Tästä pelistä on vielä mainittava Miljan “sammakonkielimaalikätsi”, joka jätti kaikki sen todistaneet hetkeksi raapimaan päätään. Vekun heitto ei näyttänyt olevan edes Miljalle kohdistettu, mutta jostain ihmismassan läpi neiti Kivinen sen kuitenkin imaisi käteensä.”

UFO Akatemia (Avoin 2. divari)

“Iittalan aamussa UFO Akatemia kohtasi TT-Lätyn maali-iloittelun merkeissä (15-5). OFF Season sen sijaan oli Heikki Saunasen johdolla aivan liian kova pala purtavaksi, hävisimme 7-15 eikä loukkaantumisiltakaan vältytty. Iltapelissä ERHe taipui 15-8. Semifinaaleissa vastaan The FreezeBeerience jolta veimme hienolla pelillä ensimmäisen puoliajan mutta sitten kynsien pito loppui äkillisesti ja peli helposti TFB:lle (9-15). Pronssiottelussa vastaan OFF Season uudestaan, nuorempi polvi alkoi löytää toisiaan myös kentällä ja pronssi Tampereelle. UFO Akatemia jatkaa iloista meininkiään C-sarjassa.”

UFO Nääs (Naiset 1. divari)

“Nääs nautti Jyväskylän tourista täysin rinnoin. Lauantaina oli kaksi kovaa peliä vastustajina Saints ja JSW2, joista molemmista nappasimme voitot kotiin kovan väännön jälkeen. Vaikka joulusta oli mennyt jo 3 viikkoa, niin vielä vähän kinkkua oli ilmeisesti sulattamatta osalla joukkueen pelaajista. Sunnuntaina kinkku oli kuitenkin poissa viimeisiltäkin ultimatisteilta ja vauhti sen kuin yltyi. Edellisen illan vesijumpat Peurungan kylpylässä ja juuri sopivan raskas hotelliaamiainen takasivat optimaalisen palautumisen ja pelikunnon.

Joukkueemme kärsi aamupelissä tappion taitavalle Oulun joukkueelle, mutta sijoittui kuitenkin lohkonsa toiseksi. Viimeinen peli oli pronssiottelu Viimaa vastaan. Viima oli nälkäinen ja haki revanssia edelliseltä tourilta, mutta joutui lopulta kuitenkin taipumaan UFO Nääsille ja tyytymään neljänteen sijaan. Joukkueen kehitys edellisestä tourista oli ollut huomattavaa, erityisesti paikkapuolustus alkoi löytää muotoaan.”

The FreezeBeerience (Avoin 2. divari)

The FreezeBeeriencen rönsyilevän, sarjanousua iloitsevan turnausraportin voi lukea täältä.