2018-19 Tour 3, UFOn joukkueiden turnausraportteja

UFO (Avoin SM-sarja)

UFO miehillä oli Tour 3:lle lähtiessä vielä teoreettiset mahdollisuudet päästä talvikauden finaaliin. Todennäköisyys oli kuitenkin verrattain pieni, mikä taisi näkyä peli-ilossa tourin ensimmäisenä päivänä. Peli ei sujunut ja UFO jäi ekan päivän jälkeen neljän parhaan ulkopuolelle. Seuraavan päivän “pökö-peleissä” UFO otti itseään niskasta kiinni ja otti kaksi voittoa ja matkaa näillä tour-pisteillä talvikauden pronssi-otteluun, jossa vastaan asettuu Vaasa Saints.

UFO pelaa avoimen sarjan pronssista Pasilan urheiluhallissa lauantaina 9.3.

UFO Moro (Naiset SM-sarja)

Lauantai

Lauantai lähti käyntiin pelillä Viimaa vastaan. Ensimmäiset pisteet hujahtivat nopeasti – ufolaiset tuntuivat olevan vähän nukuksissa ja Viima tempaisi itsensä 4-0 johtoon. UFO otti tässä kohtaa aikalisän, keräsi itsensä ja teki seuraavat kolme pistettä. Tästä eteenpäin UFOlla oli paljon parempi peli-ilme ja pisteitä tehtiin tasaisesti. Ensimmäisen puoliajan Viima vei 8-5. Toisen puoliajan Viima aloitti katkomaalilla siirtyen jälleen neljän pisteen johtoon. Tuo johtoasema säilyi aina 14-10 tilanteeseen, jonka jälkeen UFO päätti, että nytpä treenataan paineen alla pelaamista. Loppupeli olikin aikamoista hurmosta – UFO laittoi muutaman vaihteen lisää ja katkoja ja maaleja juhlittiin kuin kyse olisi ollut vähintäänkin maailmanmestaruudesta. UFO teki huikean nousun 14-14 tilanteeseen, mutta viimeisen hyökkäyksen Viima piti. Tappioista huolimatta pelistä ja etenkin UFOn loppukiristä jäi hyvä maku.

Seuraavaksi pelattiin Helsinkiä vastaan ja tähän peliin UFO sai paljon paremman startin. Peli oli 3-1, mutta Helsinki sai kurottua eron umpeen melko nopeasti. Peli oli tasaista ja osa pisteistä niin pitkiä, että puoliajan aikakatto ehti täyttyä. Toiselle puoliajalle mention Helsingin johtaessa 7-6. Toisella puoliajalla UFOn pelissä tapahtui jonkinlainen notkahdus ja yhtäkkiä Helsinki johti 12-8. UFO onnistui jälleen tekemään hienon nousun siitä tilanteeseen 13-12, mutta lopulta peli päättyi Helsingin hyväksi 14-12.

Sunnuntai

Sunnuntain ensimmäinen peli käytiin Atleticoa vastaan. Lauantain tiukkojen tappioiden myötä voitonnälkä oli kasvanut entisestään. Molemmissa lauantain peleissä oli tullut pieni notkahdus, jonka aikana vastustaja teki useamman pisteen putkeen. Nyt tavoitteeksi otettiinkin pitää oma peli koko ajan hyvässä vireessä ja välttää moiset notkahdukset. Tämä peli oli koko viikonlopun ainoa, jossa UFO pääsi aloittamaan hyökkäyksellä. UFO saikin erittäin hyvän startin ja johti peliä jo 4-1, kunnes pieni notkahdus kuitenkin tapahtui ja vastustaja kiri tasoihin. Tämän jälkeen pisteitä tehtiin tasaiseen tahtiin puolin ja toisin, mutta toisella puoliajalla UFO sai yhden katkomaalin ja sen myötä loppulukemiksi jäi 13-11. Tämä oli ensimmäinen voitto kahteen kuukauteen, mutta voitontuuletukset jäivät vähän vaisuiksi, koska yli puolet joukkueesta ei edes tajunnut, että peli oli jo päättynyt.

Viimeinen peli oli tähän mennessä koko viikonlopun tappioitta selvinnyttä Viimaa vastaan. Viima teki alkuun pari melko nopeaa pistettä, mutta sen jälkeen UFO ryhdistäytyi ja teki seuraavat neljä. Näihin mahtui muun muassa kymmenen minuutin maratonpiste, jonka aikana molemmat joukkueet ottivat aikalisän ja niidenkin jälkeen peli ehti kääntyä vielä monta kertaa. Tämän jälkeen oli Viiman vuoro ryhdistäytyä ja UFO töpeksi omia hyökkäyksiään siihen tahtiin, että Viima pääsi 7-4 johtoon. Tässä kohtaa pelaajavalmentajamme Ulla ei keksinyt enää muuta keinoa kuin kyykistyä ja taputtaa painokkaasti käsiään maahan hokien samalla jotain siihen suuntaan, että tätähän ei muuten hävitä.

Näin painokkaan komentamisen jälkeen ei sitten jäänytkään muuta mahdollisuutta kuin kiriä ero taas umpeen. Viima pääsi kuitekin viemään pelin puoliajalle 8-7, jonka jälkeen peliaikaa olikin enää pari minuuttia jäljellä. UFO sai pidettyä hyökkäyksensä ja otti vielä sen jälkeen yhden katkomaalin. Tämän jälkeen Viima piti oman hyökkäyksensä ja taas oltiin tasatilanteessa seuraavan pisteen ratkaistessa kumpi ottelun veisi. UFOlla kesti pää viedä kiekko puhtaasti maaliin ja lopettaa viikonloppu voittoon. Kauteen mahtui monenlaista ja välillä käytiin aika syvissäkin vesissä, mutta tämän voiton myötä UFO voi sanoa voittaneensa kaikki kolme vastajoukkuetta vähintäänkin kerran kauden aikana.

UFO Moro pelaa naisten sarjan pronssista Pasilan urheiluhallissa lauantaina 9.3.

UFO Akatemia (Avoin 2. divari)

UFO Akatemia pelasi Tour 3:n Huhtasuon koululla Jyväskylässä. Päivän ensimmäinen peli alkoi miellyttävästi vasta kello 12. Pollo kuitenkin vei pelin 15-10. Hieman myöhemmin Sleepwalkers II vastassa, 9-14 Ufolle. TT-Lättyä vastaan Akatemia kokeili eri puolustuksia ja hyökkäyksiä. Peli oli koko ajan hallinnassa mutta TT-Lätty taisteli hienosti. 15-11 kuitenkin Ufolle.

Näin Akatemia eteni sunnuntaina välieriin jossa vastassa oli OFF Season. UFO otti yllätysstartin ja eteni 4-1 johtoon. Tämän jälkeen OFF Season onnistui kiristämään puolustusta ja puoliaika OFF-Seasonille selvästi. Lopulta peli päättyi 9-15. Tämä oli kuitenkin UFOn paras peli viikonlopulta ja olimme ainut, joka tässä turnauksessa pystyi haastamaan OFF Seasonia. Vain tunnin tauon jälkeen vastassa oli Team 3. Akatemia taisi olla hieman hapoilla OFF Season -pelistä, sillä lukuisten virheiden jälkeen pelin vei selvästi (15-5) Team 3. Joukkue sai kuitenkin paljon oppia ja tästä on mukava jatkaa ensikauteen.

UFO Nääs (Naiset 1. divari)

UFO Nääsin turnausviikonloppu alkoi jo perjantaina jännittävissä merkeissä, kun sekä junat että bussit Vaasaan olivat reilusti myöhässä. Kaikki pelaajat kuitenkin lopulta löysivät tiensä majoitukseen ja nukkumapaikatkin saatiin jaettua yllättävän sopuisasti. Aamulla Nääs lähti reippailemaan kävellen majoituksesta turnauspaikalle. Näin saatiin matkustamisesta kangistuneet kehot vähän edes vetreämmiksi ja pieni lämpö päälle.

Aamun ensimmäinen peli pelattiin Vaasan Saintsia vastaan ja ensimmäistä maalia juhlittiinkin jo kahden kymmenen sekunnin jälkeen pelin aloittamisesta. Hereillä siis todellakin oltiin. Puoliajalle siirryttiin Nääsin johtaessa 8-5. Toisella puoliajalla Saints heräsi hyvin peliin mukaan, mutta UFO vei kuitenkin matsin lukemin 15-11.

Seuraavan pelin Helsinki Groovesia vastaan Nääs vei selkeästi 15-1 ja peli päättyi jo puolen tunnin kohdalla. Hyvä niin, sillä UFO Nääsin pienehkö pelaajakokoonpano kaikkine vaivoineen kaipasi mahdollisimman paljon lepoa pelien väleissä.

Lauantain viimeisessä pelissä Jyväskylän Sleepwalkersia vastaan saikin sitten antaa kaikkensa pysyäkseen nopeiden jyväskyläläisten tahdissa. Tamperelaiset jaksoivat kuitenkin vielä taistella jokaisessa pisteessä ja voittivat pelin 14-9.

Kolmen voiton jälkeen oli kiva viettää iltaa syöden hyvin, saunoen ja yrittäen päästä omituisiin jooga-asentoihin. Kymmenen tunnin yöunien jälkeen lähdettiin hyvin levänneinä seuraavaan turnauspäivään.

Aamupeli Viimaa vastaan oli hankala. Paikkoja oli puolin ja toisin, mutta monet hyvät hyökkäyskuviot päättyivät harmilliseen tiputukseen. UFO Nääs sai kuitenkin pelinsä toimimaan riittävän hyvin ja peli voitettiin 15-7.

Turnauksen ja samalla myös talvikauden viimeinen peli pelattiin Oulua vastaan. Oulun Disquitos on pelannut koko sisäkauden hyvin vakuuttavasti. Vaikkakin Nääs antoi pelissä parastaan ja kykeni pariin todella hienoon hyökkäyskuvioon, ei se aivan riittänyt matsin voittamiseen. Disquitos vei pelin 15-8 ja näin voitti koko turnauksen sekä oli sarjansa paras joukkue tällä kaudella. UFO Nääs oli toinen 10 voitetulla pelillä tällä kaudella. Selvää kehitystä tapahtui kauden myötä sekä yksilö- että joukkuetasolla. Hyvä UFO Nääs!