Miehet: UFO X pelasi vahvasti jyväskylän turnauksessa

UFO X lähti talvikauden toiseen turnaukseen Huhtasuolle pitkälti samalla rungolla kuin ensimmäiseen turnaukseen. Pelaajia oli mukana viikonloppuna kahdeksan, joka helpotti huomattavasti jaksamista turnauksen loppuvaiheilla. Ennalta tiedettiin,että jokaisesta pelistä tulee tasainen, eikä yhtään ilmaista pistettä ole jaossa. Joulukuulta tuttuja vastustajia olivat Pollo ja Helsinki Ultimate Team 2. Uusina joukkueina kohtasimme kotijoukkue Sleepwalkersin, joka haki sarjanousua takaisin pääsarjaansekä The Experiencen Tampereelta, joka taisteli ykkösdivaripaikastaan.

Ensimmäinen peli lauantaina oli Sleepwalkers. UFO X sai tähän kello 16 alkaneeseen ”aamupeliin” hyvän alun ja johtikin peliä kahteen otteeseen 1-0 ja 2-1. Peli oli hyvin tasaista ja joukkueet välttyivät virheiltä, joten katkot olivat tiukassa. Puoliajalle mentiin Sleepwalkersin tiukassa 8-6 johtoasemassa. Toisella puoliajalla kotietua nauttinut Sleepwalkers löysi uuden vaihteen ja teki neljä perättäistä maalia. Tähän UFO X vastasi enääkerran ja loppuluvuiksi jäi hyvästä alusta huolimatta 9-15.

Lauantai-illan viimeisestä koitoksesta vastasivat Tampereelta matkanneet UFO X ja The Experience. Helsinki Ultimate Teamin käsittelyssä tappion kokenut The Experience haki ykkösdivarin ensimmäistä voittoa laajalla yhdeksän hengen rosterilla. Ottelu oli hyvin tasaista vääntöä 4-3 tilanteeseen asti, jolloin UFO X:n oli otettava aikalisä saadakseen ottelusta parempi ote.Aikalisä oli ilmeisen tehokas, sillä ennen puoliaikaa seuranneista kuudestamaalista peräti viisi kirjattiin vihreässä pelanneille UFO X:lle. Puoliajalla oltiin UFO X:n 5-8 johdossa ja The Experiencen selkäranka katkaistiin tauon jälkeen kahdella perättäisellä katkomaalilla. Lopussa ei nähty ihmeitä ja peli päättyi 11-15UFO X:n voittoon.

Helsinki Ultimate team 2 oli peliohjelmassa sunnuntain ensimmäisenä otteluna. UFO X taipui ensimmäisellä tourilla selkein numeroin 5-15, joten revanssin nälkää löytyi. Helsingin kokoonpano oli selkeästi pienempi kuin joulukuun pelissä. Jälleen peli oli alkuun tasaista vääntöä, eikä UFO X päässyt eilisen tasolle. Helsingin johtaessa 5-3 hieraistiin unihiekat silmistä pois ja otettiin hetkellinen johtoasema tilanteen ollessa 5-6. Puoliajalle mentiinkuitenkinHelsingin komennossa 8-7. Jälleen toinen puoliaika oli tamperelaisilta parempi, jopa turnauksen paras. UFO X tekiviisi perättäistä maalia ja Helsinki joutui tyytymään vain yhteen maaliin toisella puoliskolla. Tasaisessa pelissä tuli aikakatto vastaan ja kellot pysäytettiin ajassa 53.20 UFO X:n 9-13 maaliin. UFO X takoi kuusi katkomaalia!

Sunnuntain toisessa ja viikonlopun viimeisessä pelissä vastaan asettui aina vaarallinen ja paikkapuolustukseen luottava Pollo. He saivat kahdeksan paria jalkoja turnaukseen viimeksi heidän pelatessa ajoittain vainviiden hengen kokoonpanolla. Kuten edellisessä kohtaamisessa, oli Pollon nopea hyökkäyspeli ja pitkään hiottu puolustus terävää ja peli jälleen tasaista. Jalat heillä riittivät 4-6 johtoasemaan, eikä UFO X pelannuthaluamansa näköistä ultimatea. Tämän jälkeen UFO X teki lyhyen ajan sisään kolme maalia ja puoliaika koitti 8-7 tamperelaisten ollessa kuskin paikalla. Kuten turnauksessa monessa muussakin pelissä oli UFO:n jälki tuhoisampaa puoliajan jälkeen. Pollon hyökkäyksiä saatiin käännettyä paremmin ja hyökkäyspeli oli harmonista kapteeniRantasenjohdolla. Hänen paukuttaessaan hurjat 12 pistettä tähän peliin UFO X turvasi 15-11 voitolla kauden toisen päänahan Pollosta.

Kokonaisuutena turnaus oli UFO:lla ehjä ja hyvätasoinen. Pelin alkuihin pitää saada suorituksiin terävyyttä niin joukkue onvalmis taistelemaan ykkösdivarin voitosta. Turnauksen saldona oli kolme voittoa neljästä pelistä. UFO X:n sijoitus oli toinen. Sleepwalkers palaa oikeutetusti ylimmälle sarjatasolle Pollon pudotessa porrasta alemmaksi. Seuraavalla tourilla UFO X kohtaa ”TV-peleistä”palaavan Alakoirienvoitonhimoisen joukkueen ja ykköseen nousevan nuoren Salko All Starsin, joka kukisti kakkosen finaalissa Disquitosin selvin luvuin 8-15. Seuraava turnaus pelataan 22.-23. helmikuuta.