Miehet: UFO X aloitti sisäkautensa ykkösdivarissa

UFOn miehet lähtivät sisäkauteen kahdella tasavahvalla joukkueella, tavoitteenaan kehittää tuoreempia pelaajiaan tasokkaammilla peleillä. UFO Y aloitti pelinsä avoimen SM-sarjassa, kun taas UFO X käynnisti kautensa ykkösdivarissa Helsingin Latokartanossa. UFO X:llä oli viikonlopun peleissä käytössään vain seitsemän pelaajaa, minkä johdosta kaikki saivat runsaasti arvokkaita peliminuutteja. Ykkösdivarissa pelasi ensimmäisenä sarjapeliviikonloppuna viisi joukkuetta. Viikonlopun aikana kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kerran, ja sijoitukset määräytyivät näiden pelien perusteella. Ykkösdivarin voittaja eteni avoimen SM-sarjaan, kun taas häviäjä tippui kakkosdivariin.

Ensimmäisessä pelissään lauantaina UFO X kohtasi kokeneella rosterilla tourille lähteneet Alakoirat. Ottelu alkoi UFOn kannalta suotuisasti, ja UFO siirtyikin nopeasti ottelussa 1-4 johtoon. Tämän jälkeen Alakoirat pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun, ja puoliajalle mentiin Alakoirien niukassa 8-7 johtoasemassa. Toisella puoliajalla Alakoirat onnistuivat keräämään itselleen kolmen pisteen johtoaseman, eikä UFO enää onnistunut kirimään Alakoirien etumatkaa umpeen. Ottelu päättyi lopulta Alakoirien 15-10 voittoon.

Toisessa ottelussa vastaan asettui oululainen Disquitos. Joukkueen yhdeksän hengen kokoonpanoon mahtui sekä kokeneempia, että tuoreempia pelaajia. Disquitos tarjosi lähinnä miespuolustusta pelanneena UFOlle hieman erilaisen vastuksen, passiivisempaa paikkapuolustusta pelanneisiin Alakoiriin verrattuna. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä kummaltakin joukkueelta, mutta UFO pääsi lopulta puoliajalle 8-6 johtoasemassa. Toisen puoliajan alussa UFO kasvatti johtoaan viidellä pisteellä, eikä Disquitos enää toipunut saavutetuista 13-6 lukemista. Pelillisesti UFOn viikonlopun paras peli päättyi 15-8 voittoon.

Sunnuntai alkoi synkästi UFOn kohdatessa päivän ensimmäisessä ottelussa paikallisen Helsinki Ultimate 2:n. UFO onnistui viemään pelin ensimmäisen pisteen, mutta puoliajalle mentiin Helsingin 2-8 johdossa. UFO ei pystynyt alun selkäsaunaa enää nollaamaan, ja useiden epäonnistumisten seurauksena ottelu päättyi lopulta vahvasti pelanneen Helsingin 5-15 voittoon.

Viimeisessä pelissä taisteltiin viikonlopun kolmossijasta, ja vastassa oli niin ikään yhden voiton ja kaksi tappiota pelannut Pollo. Pollon rosteri koostui kokonaan vanhemmista konkareista, joten odotettavissa oli jälleen hyvin erilainen peli aamun tappioon verrattuna. Ottelu oli alusta loppuun tasaista vääntöä kummankin joukkueen viedessä pääsääntöisesti hyökkäysvuoronsa loppuun asti, vaikka muutamia katkomaaleja kumpaankin suuntaan tulikin. Ensimmäiselle puoliajalle mentiin UFOn 7-8 johdossa, mutta toisen puoliajan hyökkäyksellä aloittanut Pollo tasoitti välittömästi lukemiksi 8-8. Molemmat joukkueet pääsivät toisella puoliajalla johtoasemaan, eikä kumpikaan päässyt hengähtämään suuremman johdon turvin. Ottelun loppupuolella UFO pääsi 11-13 johtoon, mutta välittömästi herpaantumisesta rankaiseva Pollo tuli vielä hyökkäysvuorollaan ja katkomaalilla lukemiin 13-13. UFO onnistui kuitenkin kairaamaan kaksi viimeistä pistettä itselleen, ja varmisti näin itselleen kolmannen sijan 13-15 voitolla.

Viikonloppuun mahtui sekä onnistumisia että epäonnistumisia, mutta kokonaisuutena viikonloppu oli onnistunut. Tuoreemmat pelaajat saivat arvokasta pelikokemusta tasokkaita vastustajia vastaan, ja kehitystä oli havaittavissa kaikkien pelaajien osalta. Alakoirat korvaavat avoimen SM-sarjassa Jyväskylä Sleepwalkersin, kun taas Disquitos joutuu hakemaan vauhtia kakkosdivarista. Disquitoksen korvaa tammikuussa pelattavana toisena sarjapeliviikonloppuna kakkosdivarin voittanut The Experience. Viikonlopun tuloksia voi tarkastella pelikoneesta.