UFOn naiset avasivat SM-sisäsarjan kahden joukkueen voimin

UFO lähti sisäkauden avaukseen Iittala-hallissa intoa puhkuen, kun seura sai naisten SM-sarjaan kaksi joukkuetta. UFO Y on sarjassa mukana pienemmällä mutta kokeneemmalla rosterilla, kun taas UFO Z on täynnä tulevaisuuden lupauksia ja voimakkaassa kehitysvaiheessa olevia pelaajia.
 
Naisten SM-sarjassa pelataan aluksi runkosarja, jossa joukkueet pelaavat vastakkain kahdesti. Runkosarjan kärkijoukkueet pelaavat keskenään ottelusarjan, josta eniten pisteitä keränneet joukkueet pelaavat kauden päättävässä finaalissa.
 
UFO Y kohtasi lauantain aluksi Espoon Atleticon. Viime vuosien kestomenestyjä Atletico oli kokenut pientä rosterinvaihdosta ja vastustaja jäikin kiekollisesti jälkeen tamperelaisista, mutta painoi fyysisesti kovaa ja ennakkoluulottomasti taattuun Atletico-tyyliin. Pelin alussa vähän yhdessä treenannut UFO Y joutui myös etsiskelemään yhteispeliä. Joukkueen lämmetessä peliin Atletico alkoi kuitenkin jäädä jälkeen. Toisen puoliajan espoolaiset aloittivat vielä ryminällä kaventaen tilanteeksi 7-9, mutta sen jälkeen tamperelaisten vahva pelirutiini ja taktinen osaaminen eivät päästäneet vastustajaa enää mukaan peliin. UFO Y vei pelin lopulta 8-15.
 
UFO Z aloitti viikonlopun urakkansa Helsinki Moves -joukkuetta vastaan. Helsinkiläiset lähtivät kauteen isolla, pääosin hyvin kokeneella kokoonpanolla. Monen UFO Z:n riveissä pelaavan uran ensimmäinen SM-sarjapeli näkyi joukkueen otteissa epävarmuutena, josta Helsinki Moves ei epäröinyt rangaista vastustajaa nopealla ja taidokkaalla kiekollisella pelillään. Vaikka osa UFO Z:n pelaajista väläytti hetkittäin loistavia yksilösuorituksia, joukkueena UFO Z ei saanut vielä peliään kasaan ja ottelu päättyi helsinkiläisten hyväksi selkein lukemin 2-15.
 
Seuran joukkueiden keskinäinen kohtaaminen päättyi UFO Y:n voittoon 4-15. UFO Z:n maaleista kolme syntyi ottelun toisella puoliajalla ja jälkimmäinen puolisko pelistä oli muutenkin nuoremmalta joukkueelta vapautuneempi. UFO Y päätti lauantain pelit suhteellisen tyytyväisenä löydettyyn yhteispeliin ja tuloksiin, UFO Z jäi odottamaan sunnuntain pelejä kasvaneella näyttämisenhalulla.
 

UFO Z

 
UFO Y jatkoi voittokulkuaan sunnuntaina oululais-jyväskyläläistä Disqwalkersia vastaan. Disqwalkers on aiempien vuosien divarimenestyjä, joka osoitti kuuluvansa SM-sarjaan pelaten vauhdikasta ja viihdyttävää peliä tasaisesti koko nuorella rosterillaan, vaikka ensimmäisen sarjapeliviikonlopun jälkeen jäikin vielä jahtaamaan kauden avausvoittoaan. UFO Y oli paremmin hereillä ottelun alussa ja vei pelin puoliajalle 2-8. Disqwalkers sisuuntui aivan pelin lopussa ja UFO Y vastaavasti alkoi kokea olonsa liiankin mukavaksi johdossa ollessaan, sillä Disqwalkers alkoi rohkeasti kaventaa maalieroa. UFO Y oli kuitenkin päässyt aivan liian suureen johtoon ja onnistui tekemään muutaman viimeisen pisteen tuoden ottelun lopulta päätökseen 6-15.
 
UFO Z:n kylmä kyyti jatkui vielä sunnuntaiaamuna, kun vastaan asettui kiistatta SM-sarjan kokenein joukkue Viima Vintage. Vastustajan taktinen osaaminen puolustuksessa ja kiekkovarmuus sekä peliäly hyökkäyksessä tekivät pelistä tamperelaisille äärimmäisen haastavan. UFO Z:n peli-ilme oli kuitenkin jo paremman näköinen ja joukkueen puolustuspelaaminen oli sekä harkitumpaa että päättäväisempää, kun taas hyökkäyksessä oli löydetty rohkeutta. Usea hyvin alkanut hyökkäyskuvio kääntyi vastustajalle vasta aivan maaliviivalla, joten vaikka ottelu päättyi Viima Vintagen voittoon 15-3, tamperelaisten pelaaminen näytti selvästi paremmalta kuin lauantaina.
 
Molemmat UFOn joukkueet päättivät pelisarjansa viikonlopun jännittävimpiin otteluihin. UFO Y kohtasi vuorostaan Viima Vintagen, ja nyt vastakkain olivat selvästi hyvin tasaväkiset joukkueet. Pisteitä tahkottiin tasatahtiin koko ottelun ajan, ainoastaan ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla nähtiin pisteputkia. Ensin Viima Vintage eteni maalin takaa-ajoasemasta kahden pisteen johtoon, mihin UFO Y vastasi kahdella pisteellä palaten tasatilanteeseen. Viima sai myös katkomaalin UFOlta toisen puoliajan alkuun, mikä antoi vastustajille vahvan etulyöntiaseman. Peliajan loppuessa tilanne oli 10-12, voittaja oli siis ensimmäiseksi 13 pisteeseen pääsevä joukkue. UFO Y onnistui vielä seuraavassa hyökkäyksessään, muttei saanut peliä tuotua enää tasatilanteeseen vaan Viima Vintage sinetöi ottelun loppulukemiksi 11-13. UFO Y:n pieni rosteri on täynnä tähtipelaajia, mutta viikonlopulta on nostettava esiin kaksintaisteluiden erikoisosaaja, pelistä toiseen pistepörssin kärjestä löytyvä Ulla Kiili, sekä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin ilmiömäisiin suorituksiin venyvä Vilma Heinonen.
 
UFO Y

 
UFO Z kohtasi viimeisenä Atleticon. Tampereen nuoremman joukkueen oli helpompi vastata Atleticon suoraviivaiseen fyysiseen pelityyliin kuin aiempien vastustajien vaihteleviin taktisiin ratkaisuihin. UFO Z aloitti pelin varsinaisella tykityksellä ottaen ottelun johtoonsa jo 6-2. Tässä vaiheessa Atleticon otti aikalisän ja sai päänsä koottua mukaan peliin. Loput ensimmäisestä puoliajasta kuljettiin Atleticon komennuksessa espoolaisten onnistuessa viemään ottelun puoliajalle 7-8 johdossa. Puoliajalta joukkueet palasivat tasapainoisempina. Hulluja pisteputkia ei enää nähty, vaan joukkueet tekivät pisteitä tasaisempaan tahtiin. Atletico kuitenkin löysi pelivarmuutensa paremmin vaikka UFO Z venyi huikeaan taisteluun etenkin puolustuksessa. Atletico voitti ottelun 11-14, mutta UFO Z sai otteisiinsa kaivattua potkua ja itsevarmuutta, jota toivottavasti nähdään lisää seuraavina sarjapeliviikonloppuina. Viikonlopun onnistujia olivat erityisesti Eerika Kekki ja Oona Leivo, jotka nousivat uusien vastuurooliensa tasalle yhä paremmin viikonlopun kuluessa.
 
Ensimmäisen SM-sarjaviikonlopun jälkeen UFO Y on sarjataulukossa toisena jaetulla sijalla Helsinki Movesin kanssa Viima Vintagen takana. Seuraavan kerran sarjapelejä pelattaessa ratkotaan ensimmäisen kerran tällä kaudella myös UFO Y:n ja helsinkiläisten keskinäistä paremmuutta. UFO Z on Disqwalkersin kanssa sarjan pohjimmaisina odottaen ensimmäistä voittoaan. Myös nämä joukkueet kohtaavat seuraavana sarjapeliviikonloppuna 11.-12.1., joten tällöin riittää tamperelaisittain paljon jännitettävää.
 
Sisäkauden SM-sarjat sekä avoimessa että naisten sarjassa esitetään suoratoistona Ruutu.fi -palvelussa, josta pelien katselu on ilmaista ja mahdollista myös jälkikäteen.